Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Pablo Garcia: "Τίποτα δεν τέλειωσε για μας... ένα τέτοιο σκορ (0-1) δεν σου απαγορεύει να ελπίζεις"

Με χιουμοριστική διάθεση προσέγγισε ο Πάμπλο Γκαρσία, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ, την κατάσταση που επικρατεί με το πολικό ψύχος...
Ακόμα και όταν τον ενημερώσαμε ότι πάνω από 1.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ θα βρεθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες στη ρωσική πρωτεύουσα, μας είπε συγκεκριμένα: «Τους συμβουλεύω να πάρουν μαζί τους πολύ ούζο, για να τους ζεσταίνει (γέλια…). Και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και, αν θέλει ο Θεός, να μας δώσει την πρόκριση. Θα το προσπαθήσουμε γι' αυτούς που θα έρθουν μαζί μας στη Ρωσία, αλλά και για όσους βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και θα μας παρακολουθήσουν από την τηλεόραση».

"Τίποτα δεν τέλειωσε για μας"

Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα, εκεί όπου θα δώσει μία από τις δυσκολότερες αναμετρήσεις στην ιστορία του. Την ανατροπή του 0-1 της Τούμπας.
Τα ΣΠΟΡ απευθύνθηκαν στον Πάμπλο Γκαρσία για να καταθέσει τις απόψεις του και τις εκτιμήσεις του γι' αυτήν την πολύ δύσκολη προσπάθεια. Την απόπειρα του ΠΑΟΚ την Τρίτη, να ανατρέψει το 0-1 και ν’ αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ουρουγουανός είναι πολύπειρος, έχει βρεθεί και άλλες φορές σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις και μίλησε με τη γλώσσα της λογικής αλλά και της καρδιάς. Άλλωστε το πάθος πάντα τον διακρίνει.
Αρχικά, του ζητήσαμε ένα πρώτο σχόλιο για τον πρώτο αγώνα και το πώς βλέπει το παιχνίδι ρεβάνς μετά το 0-1: «Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε μετά το παιχνίδι της Τούμπας, είναι ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει μία φρέσκια ομάδα με λίγα παιχνίδια στα πόδια της και αυτά όχι επίσημα. Παιχνίδια που έγιναν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Πιστεύω ότι στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα ήμασταν πολύ καλύτεροι και θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Μέχρι να πετύχουν αυτοί το γκολ σίγουρα ήμασταν καλύτεροι».
Όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, ο Πάμπλο Γκαρσία στέλνει το δικό του μήνυμα, τόσο στον κόσμο του ΠΑΟΚ όσο και στους αντιπάλους: «Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα πάμε εκεί να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να αλλάξουμε τα δεδομένα στην υπόθεση πρόκριση. Είναι δύσκολο, αλλά ένα τέτοιο σκορ δεν σου απαγορεύει να ελπίζεις».



"ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΡΥΟ…"

Πολύς λόγος γίνεται για τις καιρικές συνθήκες και τη χαμηλή θερμοκρασία που θα συναντήσει η αποστολή του ΠΑΟΚ στη Μόσχα. Θέσαμε αυτό το δεδομένο στον Ουρουγουανό άσο για να μας απαντήσει: «Σίγουρα, το κρύο μπορείς να το αισθανθείς σε μεγάλο βαθμό αλλά όταν ξεκινάς και παίζεις το ξεπερνάς. Επειδή έχω αγωνιστεί και πάλι στο ίδιο γήπεδο και σε ίδια θερμοκρασία, πιο δύσκολο θα είναι το γήπεδο παρά το κρύο. Εννοώ φυσικά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Αλλά ξέρουμε ήδη τις μας περιμένει και πώς παίζουν αυτοί. Και πρέπει να έχουμε μάθει από αυτήν την ήττα της περασμένης Πέμπτης. Να πάμε στη Μόσχα με πολλή καρδιά και μεγάλη θέληση και να πάρουμε αυτό το ματς σαν τελικό. Μόνο έτσι πρέπει να το βλέπουμε…».
Τι λέει όμως ο Πάμπλο Γκαρσία σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη για την πρόκριση μετά την ήττα της Τούμπας; Ιδού: «Κοιτάξτε. Ξέρουμε ότι δεν είναι τίποτα εύκολο στο ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο τώρα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Όλοι οι αντίπαλοι που αντιμετωπίσαμε παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό που πρέπει να αποτελέσει για μας μάθημα, είναι τι συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι. Να το σκεφτούμε αυτό και με ηρεμία να πάμε να παίξουμε με τη σειρά μας καλό ποδόσφαιρο και να πάμε φυσικά να νικήσουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε στην πρόκριση».

"ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΜΑΣ"
Πολλή συζήτηση έγινε τις τελευταίες μέρες για την κούραση παικτών του ΠΑΟΚ ή αν θέλετε για την αγωνιστική επιβάρυνσή τους με τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια σε τρεις διοργανώσεις, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Πάμπλο Γκαρσία φυσικά είναι ένας από αυτούς με 32 συμμετοχές σε επίσημα ματς, σε μία από τις πιο γεμάτες σεζόν της πολύχρονης καριέρας του.
Μας είπε συγκεκριμένα: «Σίγουρα, είναι κάτι που μπορεί να παίζει ρόλο στην πορεία μιας ομάδας. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις κι επειδή έχουμε μία ομάδα που αγωνίζεται πολλές φορές σε δύο ματς την εβδομάδα, κάποιοι παίκτες πρέπει να παίζουμε σε όλα τα ματς. Βέβαια, η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη με τους τραυματισμούς κάποιων παικτών που προέκυψαν και που είχαμε αρκετούς από την αρχή της σεζόν. Αυτήν τη στιγμή όμως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτά τα πράγματα. Ούτε την κούραση, ούτε τα πολλά παιχνίδια. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να "δώσουμε τα ρέστα" σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ματς, το οποίο μόνο σαν τελικό μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και, αν το προσεγγίσουμε έτσι, θα έχουμε τις δικές μας πιθανότητες, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στην πρόκριση για μας».  

ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΛΟΥΖΝΙΚΙ
ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΤΑ ΒΙΓΚΟ!
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πάμπλο Γκαρσία θυμήθηκε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ίδιος θ’ αγωνιστεί στο στάδιο Λουζνίκι. Ο Λατινοαμερικάνος άσος πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, είχε επισκεφτεί το γήπεδο που θα γίνει μεθαύριο ο αγώνας με τη φανέλα της Θέλτα Βίγκο. Τότε, ήταν το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τη Σπαρτάκ Μόσχας και έληξε ισόπαλο με 1-1. Η ισπανική ομάδα, με την οποία έπαιζε ο Πάμπλο Γκαρσία, πήρε τελικά την πρόκριση κερδίζοντας με σκορ 2-1 στον αγώνα-ρεβάνς. Ήταν 15 Φεβρουαρίου του 2007 και ο Πάμπλο θυμήθηκε πόσο δύσκολος ήταν ο αγωνιστικός χώρος…

Πηγή: www.sportouvorra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου